Industrieel Kantoor: De Design Trend Die Je Moet Kennen!

Industrieel Kantoor: De Design Trend Die Je Moet Kennen!

Maak kennis met een onconventionele held van de designwereld die langzaam maar zeker kantoren over de hele wereld aan het veroveren is – Industrieel Design. Deze term wordt meestal geassocieerd met ruwe materialen, functionele ontwerpen en een ongepolijste charme. Maar wat is Industrieel kantoordesign precies en waarom maakt het de weg vrij voor de kantooromgeving van de toekomst?

Industrieel Kantoor: Inspiratie voor de Perfecte Werkruimte

In de wereld van interieurdesign is de industriële stijl een blijvende favoriet op het gebied van kantoor ruimtes. Deze robuuste, ruwe stijl verwijst naar de elementen en esthetiek van oude fabrieken en industriële ruimtes. Van blootgestelde baksteen en metalen elementen tot ruwe houten vloeren en vintage accessoires, een industrieel kantoor belichaamt de verweerde charme van het verleden en combineert het met een modern, functioneel ontwerp.

Een industrieel kantoor kan wonderen doen om de creativiteit en productiviteit te verhogen. Met zijn back-to-basics esthetiek, moedigt het open ruimtes, natuurlijk licht en een minimale, ongecompliceerde benadering van design aan. Hier zijn enkele leuke manieren om de industriële stijl in uw kantoorruimte toe te voegen:

  • Gebruik ruw, onbehandeld hout en (gerecycled) metaal in meubels en decor.
  • Blootgestelde bakstenen muren of betonnen vloeren geven die grungy, industriële vibe.
  • Opteer voor vintage kantoormeubilair zoals oude school stoelen, fabriekslampen of metalen kluisjes.
  • Combineer moderne stukken zoals uw computer of printer met vintage items voor een mooie mix van oud en nieuw.
Kenmerk Beschrijving
Ruw, onbehandeld hout Geeft warmte en textuur aan de ruimte
Blootgesteld baksteen / beton Geeft een industrieel, ruw gevoel
Vintage meubilair Voegt karakter en charme toe aan de ruimte
Moderne technologie Maakt de ruimte functioneel en efficiënt

Er zijn dus talloze manieren om een industrieel kantoorontwerp in uw werkruimte te introduceren, en de beste manier om te beginnen is door te beginnen infusen van deze elementen een voor een en te zien hoe ze werken binnen jouw ruimte.

Ontdek de Belangrijkste Kenmerken van een Industrieel Kantoorontwerp

Industrieel kantoordesign staat bekend om zijn rauwe, onafgewerkte look die een sterke connectie met het verleden uitstraalt. Het stijl kenmerkt zich door het gebruik van baksteen, beton, metaal en hout waarmee een onmiskenbaar robuuste en utilitaire sfeer gecreëerd wordt. Een ander jaloersmakend aspect van dit design is de efficiëntie en functionaliteit. Elk onderdeel van het kantoor heeft zijn eigen doel, en niets is zomaar toegevoegd.

Materiaal Eigenschap
Baksteen Geeft een rustieke, oude vibe
Beton Uitstekend voor vloeren en plafonds
Metaal Perfect voor lampen, meubels, en steunbalken
Hout Ideaal voor meubels en vloeren

Niet alleen het uiterlijk speelt een rol bij een industrieel kantoordesign, ook de indeling is belangrijk. Zo wordt er vaak gekozen voor een open kantoorruimte waarbij de communicatie en samenwerking tussen de medewerkers gestimuleerd wordt. Ook natuurlijk licht is een essentieel onderdeel van het industrieel design. Grote, ruime ramen die het licht makkelijk binnenlaten zijn dan ook een must.

  • Open ruimtes: Bevordert de samenwerking en communicatie.
  • Grote ramen: Laat veel natuurlijk licht binnen, dit is niet alleen goed voor de sfeer maar ook voor de productiviteit.
  • Focus op functionaliteit: Elk item in het ontwerp heeft een doel.

Al deze kenmerken dragen bij aan het creëren van een werkomgeving die zowel uniek als functioneel is. Het industrieel kantoordesign is dan ook een trend die je niet mag missen!

Praktische Tips voor het Creëren van een Industrieel Kantoor

Overweeg je om een industriële look in je kantoor te brengen? Hier zijn enkele praktische tips:

Creëer allereerst een basis met natuurlijke materialen zoals hout en metaal. Het idee achter een industrieel kantoor is rauw en onafgewerkt, dus probeer die stijl te bereiken door het gebruik van onbehandeld hout of gerecycled metaal. Een trendy bijzettafel van gerecycled metaal, bijvoorbeeld, of een vintage houten bureau kan deze look op beleefde wijze brengen.

Hout Onbehandeld of gerecycled
Metaal Gerecycled of vintage

Expositie van functionaliteit: Een andere manier om een industrieel kantoor te creëren, is door functionaliteit te tonen. Dit kan betekenen dat je de bakstenen muren, metalen balken of het systeemplafond blootlegt. Ook kan je oude industriële apparatuur als decoratie gebruiken. Stof ze af en maak ze tot een eigentijdse toevoeging aan je industriële kantoor.

Bakstenen muren Laat ze zien
Metalen balken Laat ze zien
Systeemplafonds Laat ze zien

Tenslotte, denk aan het kleurenschema. Industriële kantoren werken het beste met een monochromatisch palet. Denk aan tinten grijs, wit en zwart met mogelijk wat accenten in primaire kleuren.

Kleurenpalet Monochroom met accenten

Dit zijn slechts enkele tips om een begin te maken met het creëren van een industriële kantoorruimte. Blader door woonmagazines en doe online inspiratie op. Neem de tijd om je perfecte ruimte te ontwerpen en vergeet niet dat het creëren van een kantoor dat weerspiegelt wie je bent en wat je doet het belangrijkste is.

Inspirerende Meubelstukken en Decoratie voor een Industriële Werkplek

Als je een ideale industriële werkomgeving wilt creëren dan zijn er een aantal inspirerende meubelstukken en decoraties die je kunt inzetten. Een robuuste houten tafel met metalen poten werkt bijvoorbeeld perfect als bureau. De mix van hout en metaal past goed in het industriële thema. Industriële staande lampen met zichtbare gloeilampen kunnen een extra dimensie geven aan de ruimte. Grote metalen opbergkasten met een verweerde look bieden niet alleen ruimte voor opslag, maar geven ook dat authentieke industriële gevoel.

Voor de muren kun je kiezen voor een bakstenen behang of een coating met betonlook. Oude fabrieksklokken, neon borden, of vintage reclameborden zijn ook geweldige decoraties om de wanden op te vrolijken. Vergeet niet om wat groen toe te voegen aan deze industriële omgeving. Planten zoals vetplanten en cactussen gaan goed samen met dit stijlthema. Vergeet ook niet een comfortabele stoel, bij voorkeur van leer, toe te voegen voor de perfecte match met je industriële bureau.

Meubelstuk Decoratie
Robuuste houten tafel Bakstenen behang
Zichtbare gloeilampen Oude fabrieksklokken
Metaal opbergkasten Neon borden

Met deze meubelstukken en decoraties kun je heel goed de industriële look geven aan je werkplaats. De combinatie van gebruikte, robuuste materialen met originele decoratieve objecten geven je werkomgeving een unieke en karakteristieke uitstraling.

Samenvatting

Al met al biedt de industriële kantoortrend een ruimte waar functionaliteit, stijl en individualisme naadloos samenkomen. Terwijl we onder de indruk waren van de pure esthetiek van deze design trend, zijn we nog meer onder de indruk van de manier waarop het onze perceptie van een werkplek heeft veranderd en onze verwachtingen heeft overtroffen. We hopen dat je even enthousiast bent geworden over de industriële kantoorstijl als wij. Vergeet niet om dit alles in je achterhoofd te houden bij je volgende kantoorontwerp project. Probeer het eens; wellicht verhoogt het de productiviteit en brengt het een vleugje stijl en karakter naar je werkplek, terwijl het tegelijkertijd duidelijk maakt dat dit een plek is waar hard gewerkt wordt. Industriële kantoren zijn zeker de design trend die je moet kennen!