Hoe Maak Je Zelf een Wix Website in 2024: Complete Gids

elf een eigen Wix Website maken in 2024!

Introductie tot Wix als Websitebouwer

Overweeg je een eigen website te maken? Wix, een toonaangevend platform voor websitebouw, biedt een gebruiksvriendelijke oplossing die perfect is voor iedereen, ongeacht technische vaardigheden. In deze handleiding zal ik je begeleiden door het proces van het maken van een Wix-website, stap voor stap.

Waarom Kiezen voor Wix?

Waarom Wix? Het is een kosteneffectief alternatief voor platforms zoals WordPress. Met Wix hoef je je geen zorgen te maken over de complexiteit van hosting en dure thema’s die vaak bij WordPress komen kijken. Bovendien is Wix ideaal voor het vergroten van je online aanwezigheid, het aantrekken van nieuwe klanten en het onderscheiden van concurrenten.

Het Gemak van Website Creatie met Wix

Het proces van het maken van een website met Wix is verrassend eenvoudig. Je kunt snel aan de slag en binnen enkele uren kan je site al live zijn. Dit betekent dat potentiële klanten snel toegang hebben tot je diensten en producten.

Het Kiezen van het Juiste Wix Pakket

Eerst kies je een geschikt pakket op de Wix-website. Er zijn diverse opties, variërend van gratis tot premium pakketten zoals Wix Combo of Wix Unlimited, elk met unieke functies en voordelen. Vermijd gratis pakketten als je professionele uitstraling belangrijk vindt, aangezien deze vaak worden geleverd met Wix-advertenties.

Aan de Slag met Wix

Zodra je een pakket hebt gekozen, maak je een account aan en kies je tussen de Wix-editor of Wix ADI voor het bouwen van je site. De Wix-editor biedt volledige controle en aanpassingsmogelijkheden, terwijl Wix ADI een meer geautomatiseerde aanpak biedt met vooraf ontworpen templates.

Optimaliseren voor Mobiele Gebruikers en Domeinintegratie

Bij het opzetten van je site, vergeet niet om je website te optimaliseren voor mobiele gebruikers – een cruciale stap in het huidige digitale tijdperk. En tot slot, koppel je domeinnaam aan je nieuwe Wix-site voor een professionele uitstraling.

Creëer met Gemak een Professionele Website met Wix

In deze handleiding zul je leren hoe je met gemak een functionele, aantrekkelijke website kunt maken met Wix, een platform dat een perfecte balans biedt tussen eenvoudigheid en professionaliteit.

Kiezen voor Wix ADI

Bij het kiezen voor Wix ADI, worden basisvragen gesteld om uw website vorm te geven. Deze vragen gaan over gewenste functies, de naam van uw bedrijf, en het importeren van inhoud. Wix ADI creëert vervolgens een aangepast ontwerp op basis van uw antwoorden.

Het Aanpassen van uw Wix ADI Ontwerp

Nadat Wix ADI een ontwerp heeft voorgesteld, kunt u alle aspecten aanpassen om volledig aan uw behoeften te voldoen.

Gebruikmaken van de Wix-editor

Als alternatief voor Wix ADI, biedt de Wix-editor toegang tot meer dan 500 templates. Hier kunt u elk website-element handmatig bewerken, waaronder tekst, afbeeldingen en achtergronden.

Het Personaliseren van uw Website

In de Wix-editor kunt u elk onderdeel van uw website aanpassen door te klikken op het element dat u wilt wijzigen. Dit biedt u uitgebreide vrijheid en flexibiliteit in het ontwerpproces.

Optimalisatie voor Mobiele Gebruikers

Het is cruciaal om uw Wix-website te optimaliseren voor mobiele gebruikers. De meerderheid van de zoekopdrachten gebeurt tegenwoordig via mobiele apparaten, dus het bieden van een responsive ervaring is essentieel. Wix maakt websites automatisch responsief, maar biedt ook opties voor verdere personalisatie via de mobiele editor.

Domeinnaam Koppelen aan uw Wix Website

Nadat uw website volledig is ontworpen, is de volgende stap het koppelen van uw domeinnaam. Dit kan rechtstreeks in het Wix-dashboard worden gedaan, waar u kunt kiezen tussen het koppelen van een bestaand domein of het kopen van een nieuw domein. Het correct koppelen van uw domeinnaam is een belangrijke stap voor de officiële lancering van uw site.

Wat zijn de kosten voor het maken van een Wix website?

Begrijpen wat het kost om een Wix-website te maken is essentieel voor iedereen die overweegt dit platform te gebruiken. Dit artikel behandelt de verschillende abonnementspakketten van Wix, variërend van gratis opties tot premium pakketten zoals Wix Light en Business, elk met hun unieke functies en prijsstructuren.

Gratis versus Betaalde Wix-Websites Het gebruik van Wix’s gratis pakket betekent dat je website op een subdomein van Wix draait en reclame voor Wix bevat, wat invloed kan hebben op de professionele uitstraling en zoekmachineoptimalisatie. Betaalde pakketten bieden daarentegen een eigen domein en geen Wix-advertenties.

Kostenoverzicht De kosten voor Wix variëren afhankelijk van het gekozen pakket, waarbij de jaarlijkse prijzen beginnen bij ongeveer €102 voor het Wix Light pakket. Extra kosten kunnen voortkomen uit aankopen in de Wix App Market.

SEO en Professionaliteit Het is belangrijk om te overwegen hoe de keuze van het pakket de SEO-prestaties van je website en de professionele uitstraling ervan beïnvloedt. Een eigen domeinnaam en het vermijden van advertenties zijn cruciaal voor het opbouwen van een professionele en SEO-vriendelijke website.

  1. Investeren in een Betaald Pakket: Het kiezen van een betaald Wix-pakket wordt aanbevolen om professionele kwaliteit en concurrentievoordeel te waarborgen. Gratis pakketten kunnen beperkingen met zich meebrengen die de effectiviteit van uw website verminderen.
  2. Creëren van een Overzichtelijk Menu: Een goed gestructureerd menu is cruciaal voor de gebruiksvriendelijkheid van uw website. Belangrijke pagina’s zoals ‘Diensten’, ‘Over ons’, ‘Portfolio’ en ‘Contact’ moeten duidelijk zichtbaar zijn.
  3. Selectie van Geschikte Lettertypen: De keuze van lettertypen is belangrijk voor de leesbaarheid en algehele esthetiek van uw website. Kies lettertypen die populair en gemakkelijk leesbaar zijn, zowel op desktop als mobiele apparaten.
  4. SEO-optimalisatie voor Betere Vindbaarheid: Optimaliseer uw Wix-website voor zoekmachines door belangrijke SEO-elementen zoals metatitels, metabeschrijvingen en slugs aan te passen. Dit verbetert uw zichtbaarheid in zoekmachineresultaten.

Conclusie: Uw Eigen Wix-Website Creëren

Na het volgen van deze handleiding over het maken van een Wix-website, is het tijd om de beste aanpak te overwegen. Het maken van een Wix-website is eenvoudig, maar het kiezen tussen een gratis of betaald pakket vereist overweging.

Gratis vs. Betaalde Wix-Websites

Een gratis Wix-website kan beperkingen hebben, zoals het ontbreken van een eigen domeinnaam en het tonen van Wix-advertenties. Een betaald pakket biedt meer professionele functies en een advertentievrije ervaring.

Kostenoverzicht van Wix-Websites

De kosten van een Wix-website variëren afhankelijk van het gekozen pakket. Prijzen beginnen vanaf ongeveer €10,-  per maand en kunnen oplopen tot €149 per maand.

Beoordeling en Functionaliteit van Wix

Wix wordt goed beoordeeld door gebruikers en biedt een platform waarop zelfs zonder technische kennis een hoogwaardige website kan worden gemaakt.